Tisdag 16 Oktober 2018

 

 

LinnĂ©  
   

Innehåll

Aktuellt
Pågående produktioner
Tidigare produktioner
Företagsinfo
Projektgalleri
Partners/kontaktnät
Kontakta Svea

Svea Television

Brahegatan 26
114 37 Stockholm

Epost: info@sveatv.se
Tel: +46 708 14 54 00

 

 

 

 

 

 
 

- ett kaxigt geni

Denna Linnésatsning renderar i tre halvtimmar för Sverige/Norden och skolundervisning. Plus en internationell timma i HD-format.

I en serie pÄ tre halvtimmar i TV4 ges den osminkade bilden av Sveriges mest berömde vetenskapsman genom tiderna. Linné var lÄngt ifrÄn en lallande blomsterkung. Han var tuff och besatt av sin idé och tyckte sjÀlv att han var ett geni, han var den förste sexologen och ekologen. I Linné - ett kaxigt geni kommer kunniga LinnékÀnnare och mÀnniskor, som har fascinerats av Linnés levnadsöde, till tals och ger en ny bild av hans betydelse för samtiden och för eftervÀrlden.

 
   
 

Produktionsår
2007

Medverkande
Bland de medverkande finns författaren och journalisten Karin Berglund, idéhistorikern Nils Uddenberg, sexologen Malena Ivarsson, fotografen Lennart Nilsson, lÀkaren och författaren Nils Erik Landell, kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia, Sverker Ljunghall, innehavare av Linnéprofessuren i Uppsala fil dr Ove Hagelin, professor Ove Sundberg, trÀdgÄrdsmÀstaren pÄ LÀckö slott Simon Irvine samt tv-filmaren David Attenborough. BerÀttare Àr Magnus HÀrenstam.

Produceras för
TV4 och Nordic United av malmer production och Svea Television. Copyright Syndikatet

Se filmen